Verificari PRAM

pram

Verificarea periodică a instalaţiilor electrice este necesară, deoarece toate instalaţiile se deteriorează din cauza unui număr de factori cum ar fi încarcare excesivă a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune, îmbatrânirea izolaţiilor.

În consecinţă, legislaţia prevede că instalaţiile electrice să fie menţinute într-o stare corespunzatoare de siguranţă, iar pentru aceasta ele trebuie să fie inspectate şi testate periodic.

Vă putem oferi acest serviciu dispunând de oameni cu calificare şi experienţă PRAM, cu aparatură de testare modernă şi conformă cu legislaţia actuală.

Controale efectuate

Verificare PRAM înseamnă verificarea prizelor de împamântare şi a paratrasnetelor şi are ca scop:

  • Prevenirea electrocutării personalului care utilizează instalaţia electrică şi echipamentul de lucru
  • Prevenirea incendierii clădirilor şi prevenirea distrugerii aparaturii electrice şi electronice

Verificarea PRAM înseamnă măsurarea rezistenţei de dispersie a instalaţiei de împământare şi a paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizată.

În urma verificării PRAM se întocmeşte un buletin de verificare care cuprinde:

  • Condiţiile de măsurare
  • Tipul aparatului
  • Executantul şi locul măsurării, acestea fiind necesare la controalele efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă.

În cazul în care valorile măsurate nu corespund normelor, instalaţia prezintă pericol de electrocutare iar paratrasnetul nu mai prezintă siguranţă împotriva incendierii în caz de trasnet. Pentru evitarea acestor evenimente nedorite putem remedia rapid problemele şi executăm reverificare PRAM pentru siguranţa dumneavoastră.

Cum te putem ajuta?

Ne poţi contacta prin intermediul formularului online şi îţi vom face o ofertă personalizată.

Doreşti să fii contactat de către un reprezentant Work Consulting Group?