Inca un ghid pentru investitorii straini

Bursa de Valori Bucuresti si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiei cu Mediul de Afaceri au colaborat pentru realizarea Ghidului Investitorului Strain, disponibil pe pagina investromania.gov.ro.

Potrivit Bursei, ghidul va contribui la promovarea Romaniei ca destinatie de investitii.

Ghidul include informatii extinse despre mediul de afaceri din Romania, investitii si finantarea companiilor, inclusiv prin listarea la bursa pe piata principala si pe piata AeRO.

Investitorii straini au, in plus, un alt ghid detaliat, intitulat InvestingRomania, despre perspectivele si investitia pe piata de capital locala, creat special de Bursa de Valori Bucuresti.

Investing Romania cuprinde informatii despre companiile listate, aspecte fiscale ale investitiilor bursiere, noutati in reformele pietei si infrastructura.

In scurt timp, Bursa de Valori Bucuresti va lansa un portal dedicat companiilor listate si investitorilor actuali si potentiali la adresa investingromania.com.

„Piata de capital din Romania isi continua zborul spre un nivel ridicat de calitate, prin crearea si dezvoltarea tuturor punctelor forte indispensabile in lumea competitiva a investitiilor de astazi.

Odata cu modernizarea profunda a pietei promovata de Bursa de Valori Bucuresti, acum suntem bine pozitionati pentru a incepe sa avem un rol important in ansamblul economiei nationale si chiar regionale”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general la Bursa de Valori Bucuresti.

„Romania va continua sa dezvolte piata de capital pentru ca aceasta sa devina o alternativa la finantarea prin intermediul sectorului bancar, astfel incat sa ajute la cresterea economiei si la dezvoltarea companiilor.

Atat numarul companiilor listate cat si nivelul capitalizarii au crescut, in ultimii ani si, pe ansamblu, randamentele au avut o performanta buna, existand companii ale caror actiuni au inregistrat cresteri de doua cifre.

In plus, in viitorul apropiat, ne asteptam si la mai multe listari ale companiilor de stat care sa reprezinte interes pentru investitori, similar cu cele realizate in anii trecuti”, a declarat Costin Borc, viceprim-ministrul Romaniei si ministru al Economiei.

Sursa: http://www.manager.ro/